De Dikke & de Dunne Vegetariër

Op 11 juni zullen Mark Bittman, het culinaire geweten van de New York Times, en Antoinette Hertsenberg (TROS Radar) de boeken De Dikke Vegetariër en De Dunne Vegetariër presenteren in DOK Delft in het kader van Studium Generale van de TU Delft. Tevens zal de nieuwe webcommunity www.devegetarier.nl gepresenteerd worden die beoogt vegetariërs en vleesverlaters op de hoogte te houden van het laatste vegetarische nieuws. De site bevat verder een receptendiscussieforum met meer dan 2000 rubrieken, en is daarmee de grootste in z’n soort ter wereld. Bittman en Hertsenberg zijn er beiden van overtuigd dat de consumptie van dierlijke eiwitten drastisch zal moeten worden ingeperkt uit overwegingen van gezondheid, dierenwelzijn, wereldvoedselverdeling, zoetwatertekorten, klimaatschade en schade aan de biodiversiteit. Bittman noemt zichzelf een ‘less-meatarian’, Hertsenberg is vegetariër. In het boek ‘De Dikke Vegetariër’ zet Bittman in ruim 1000 pagina’s uiteen waarom en hoe het beste vegetarisch of veganistisch gegeten kan worden, met meer dan 2000 recepten. ‘De Dikke’ is daarmee het meest uitgebreide vegetarische kookboek ter wereld. In het boek ’De Dunne Vegetariër’ laat Antoinette Hertsenberg zien dat verrukkelijke vegetarische maaltijden heel goed binnen 30 minuten op tafel kunnen staan met boodschappen uit de buurtwinkel. Nog voor de officiële presentatie was de eerste druk van 10.000 exemplaren al uitverkocht, een tweede druk wordt komende week verwacht.